Maailman suurin kulutustavaroiden ammattimessutapahtuma Ambiente lunasti helmikuun alussa kaikki odotukset pitkän koronatauon jälkeen 4 561 näytteilleasettajallaan ja 154 000 vierailijallaan. ”Kulutustavaroiden uusi koti” pitää nykyään sisällään myös yhtä aikaa järjestettävät Christmasworldin ja Creativeworldin. Dining-, Living- ja Giving-tuoteryhmiin keskittyvä Ambiente on totuttu tuntemaan kattaus- ja keittiötarvikkeiden huipputapahtumana. Nykyään myös HoReCa-näkökulma on entistä vahvemmin mukana. Seuraavan kerran HoReCa-ammattilaiset pääsevät Ambienteen 26.–30.1.2024.
Ravintolaelämys syntyy herkullisesta ruoasta, ystävällisestä palvelusta ja kauniista kattauksesta. Lautasliinoilla kattauksen ilmettä on helppoa muuttaa. Toimiva lautasliina on myös ympäristöystävällinen ja vastuullinen valinta.
Ravintolakulttuuri on viime vuosina muuttunut yöelämästä ruokaravintoloita suosivaksi. Samaan aikaan ravintoloiden yksilöllisyys, elämyksellisyys ja viihtyisyys ovat nousseet kilpailuvalteiksi.
Kertakäyttömuovin kielto astuu voimaan vuoteen 2021 mennessä. Maaliskuussa 2019 EU-parlamentti hyväksyi uuden lain, joka kieltää kertakäyttöiset muovituotteet, kuten lautaset, ruokailuvälineet, pillit ja pumpulipuikot.
Luonnonmateriaaleista syntyy viehättäviä astioita ja aterimia, jotka ovat täysin biohajoavia ja kompostoitavia. Innovatiiviset Naturesse-sarjan astiat ja aterimet on valmistettu ekologisesti ja eettisesti kestävällä tavalla ja niitä on miellyttävää käyttää.
Helsingin Eirassa toimiva Visionary Design Partners Helsinki Oy (VDP) on yksi harvoja suomalaisia suunnittelutoimistoja, jotka keskittyvät ravintolatilojen ja hotellien suunnitteluun. Parin viime vuoden aikana VDP on tuonut uutta tyyliä monien ravintoloiden sisustuksiin muun muassa Kuopiossa ja Tampereella.
Viehättävään kattaukseen kuuluvat astiaston lisäksi huolellisesti valitut lautasliinat. Hyödyntämällä värejä ja liinojen taittelua lautasliinat samalla somistavat kattauksen ja viestivät ravintolan arvomaailmasta. Käyttötarkoitukseensa sopiva lautasliina on vastuullinen valinta.
Lautasen väri tai kahvikupin muoto herättää meissä tunteita, joita emme tiedosta - ja HoReCa-alalle monisensorinen lähestymistapa tarjoaa uusia bisnesmahdollisuuksia.
Gastro Helsinki, alan tärkein ja mielenkiintoisin tapahtuma, alkaa muutaman viikon päästä Messukeskuksessa Helsingissä. Tärkein uudistus alan ammattilaiselle on Gastron muuttuminen aksuttomaksi. Gastro Helsinkiin voi siis rekisteröityä kävijäksi ilman kutsukorttia ja lompakkoa: alan ammattilaisuus tarkistetaan sisäänkäynnillä. Samalla vaivalla voi rekisteröidä tapahtumaan myös kollegansa ja vierailla Gastrossa vaikkapa kaikkina kolmena päivänä.
Frankfurtissa helmikuussa järjestetty Ambiente 2018 -messutapahtuma esitteli Dining-osastoillaan toimialan kovimmat trendit tutulla tyylillä. Nicolette Naumann, Vice President, Ambiente, toteaa että trendien läpäisykyky ja -nopeus ovat vahvassa vedossa tänä päivänä - esimerkiksi messuilla esitellyt hittivärit, -muodot ja -materiaalit ovat hetkessä kuluttajien pöydissä. Table Top -osasto erottuu myös raflaavien vaihtoehtojensa johdosta, Naumann mainitsee.
Ekologiset kertakäyttöliinat tarjoavat mahdollisuuden tilaisuuksien ilmeen räätälöintiin. Erityisesti lautasliinat ovat monikäyttöinen sisustuselementti.
Automatiikka yleistyy ammattikeittiöiden laitteissa
Ruokatilojen puhtaanpitoa valvotaan suunnitelmallisesti
Frankfurtin Ambiente esitteli HoReCan uusia tuulia
Erikieliset hygieniapassitestit ja koulutukset varmistavat työntekijöiden elintarvikehygienian osaamisen
Ajankohtaista Finnkaihtimelta
Hyvin suunniteltu keittiö on turvallinen ja toimiva
Paikallinen riista on lähiruokaa parhaimmillaan
Uusia makuja Suomen luonnosta
Vain ihan pikkuisen keliakia?
Arvostettuna osaajana muutoksessa – Ateria 8.11.
Uusi ympäristöystävällisempi suojakäsinesarja markkinoille
Helsingin keskustan maamerkki - Uudistettu Solo Sokos Hotel Torni
Maailmalla vietetyt vuodet kirkastivat visiota
Suomen suurin vessa on nyt myös vihrein
Tarjoilija, tuokaa pöytään valon pisaroita
Suomalainen asiakaspalvelu on vientivaltti
Terveisiä New Yorkista!
Ravintolan rooli vuokralaisena
Kun musiikki on kuningas
Hävikkihankkeesta jatkuvaan kehittämiseen
HoReCa myrskyn silmässä
Kestävästi herkullinen
Ambienten ajatusleikki
Valmiina vastuuseen?
Ruista ranteessa, sata lasissa
Winter is coming
Kuin herran kukkarossa
Ruokahävikki on lose-lose
Lisää asiakaspaikkoja terassille
Outdoor living
Vinkit parempaan kahviin ja teehen vuoden innostavimmasta tapahtumasta
Siivouspalvelusta strateginen kumppani?
La Preferida Hominy - Valkoinen maissi
Pidennä terassin käyttöaikaa
Hummus on niin ymmus!
Lahjakorttikauppa tuo lisää myyntiä ravintoloihin
Hellmann's - majoneesien ykkönen
Valitse oikea kerma oikeaan käyttötarkoitukseen
Teeajat muuttuvat!
Mission Punajuuritortilla 30cm
JEPO-peruna on ilmastoystävällinen valinta
SAGA helpottaa keittiön arkea
Keittiö on täynnä kiirettä ja teräviä veitsiä
Gyoza - Japanilaiset dumplingit lähellä tuotettuina
Fiblon on vastuunsa tunteva mestarikierrättäjä
Jääkiekon liiga starttaa 8. syyskuuta - Oletko valmis?
Cafitesse excellence - Kahvikoneesta kätevästi myös kuuma maito
Tcpos - Joustava kassajärjestelmä haastaviin myyntiympäristöihin
Baristainistitute.com kokoaa baristat yhteen
Panosta laatuun ja hallinnoi hävikkiä - Rollfoodsin pakasteleivonnaisilla
Uudet käyttövalmiit vegeproteiinituotteet!
Anuga 2017 -messuilla painopiste on liiketoiminnassa
Ateriassa kohtaavat julkisen ruokapalvelun ja sopimusruokailun asiantuntijat eri puolilta suomea.
Suomalainen keksintö Topbox- moduuli lähtee euroopan markkinoille
Ergonomiset ja urheilulliset työjalkineet
Terassit hyötykäyttöön
Uudet tuulet puhaltavat
Cafitesse on nyt Jacobs cafitesse
Finnpos, käyttäjäystävällisiä ratkaisuja ravintoloille
Kuluttajat haluavat vastuullisten tuotteiden näkyvän
Suuniteltu heille, jotka odottavat tapahtumilta vähän enemmän
Rakastu vegaanimajoon
Vuoden kahvit ja kahvivaikuttajat valitaan Pohjois-euroopan suurimmilta kahvifestareilta
Ulkoterassit käyttöön
Finpossille uusi brändi: Open
Arkea ja juhlaa jo 40 vuotta
Pääsiäisen ideat ammattilaisille
Ulkomaan logistiikka suomalaisen kumppanin avulla
Luomu hampurilaissämpylät
Hämeenlinnassa tehdään tulevaisuutta
Herkulliset kirjolohipyörykät ovat varma ja helppo valinta!
Auringonsuojaus kuntoon
Täyden kympin tuote
Finnpos tuo parempaa palvelukokemusta
Jacobs Cafitesse kahvit saivat uuden ilmeen
Bataatit ovat tulleet jäädäkseen
Joulun ideat ammattilaisille